Johannes Vermeerstraat 4
5062 LS Oisterwijk
T. 013 59 02 827
info@greenandso.nl

Buitenruimte rondom verzorgingshuis De Hooghe Clock, Den Bosch

De Hooghe Clock is een woonzorgcentrum van Vivent. Het centrum werkt aan een nieuw concept waarbij het complex niet langer alleen een woonplek biedt aan ouderen, maar ook diensten en voorzieningen voor de wijk aanbiedt. Het moet een ontmoetingsplaats worden voor jong en oud. Zo komt er een restaurant waarin bewoners ťn wijkbewoners kunnen genieten van vers gekookte maaltijden, ontstaat er een dienstenplein met kapsalon, schoonheidsspecialiste, pedicure/manicure, een winkel en bakker, en zijn er paramedische voorzieningen zoals fysiotherapie en tandarts. In het complex is daarnaast een kinderdagopvang gevestigd. Ook komen er sport- en fitness voorzieningen voor jongeren en ouderen. Hierbij worden ook leer-werktrajecten voor jongeren ingezet. Zowel de binnen- als de buitenruimte moeten deze nieuwe benadering zichtbaar maken en de functies versterken. Zo wordt een verbinding gemaakt met het achterliggende park en wordt de buitenruimte omgevormd van een parkeer- en verkeerszone tot een tuin. Green&So maakt in interactie met de bewoners en gebruikers een ontwerp voor de buitenruimte, waarin letterlijk de verbinding wordt gemaakt met de omgeving van het woonzorgcentrum. Green&So werkt hierin nauw samen met Sheryl Leysner Interior Architecture, Stock 5 en Cier Architecten.