Johannes Vermeerstraat 4
5062 LS Oisterwijk
T. 013 59 02 827
info@greenandso.nl

Gemeenschapstuin Hoogvliet

(2009-2010, procesadvies en ontwerp, i.s.m. RadarAdvies)

In de wijk Oudeland is een gemeenschapstuin ingericht naast multifunctionele accommodatie De Notenkraker. In dit Brede Schoolgebouw bevinden zich een basisschool, kinderopvang en welzijnswerk. De Notenkraker doet tevens dienst als buurtcentrum.

In de gemeenschapstuin zijn functies voor jong en oud ondergebracht: een speelplek met waterpomp en zand, een wilgenhut, en moestuintjes in olievaten voor kinderen, picknicktafels, een vuurplaats, een podium (met name de wens van jongeren), jeu de boules mogelijkheden, fruitbomen en kruiden. Het verhoogde element in de tuin kan tevens gebruikt worden voor theater/muziek voorstellingen en voor buitenlessen. De drie grote ronde cirkels vormen een tegengebaar tegen het stevige rode gebouw, terwijl tegelijkertijd een verbinding wordt gecreëerd door hetzelfde materiaal toe te passen.

De tuin wordt gebruikt voor buurtbarbecues, ‘kansenterrassen’, en allerlei andere activiteiten waaraan zowel de gebruikers van de Brede School, als de buurtbewoners deelnemen. Woningbouwvereniging, deelgemeente, opbouwwerk en Brede School voeren hierover regie. Het onderhoud wordt uitgevoerd door de doelgroep van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid.