Johannes Vermeerstraat 4
5062 LS Oisterwijk
T. 013 59 02 827
info@greenandso.nl

Herinrichting wijkpark Geeren-Zuid, Breda

De gemeente Breda heeft het wijkpark Geeren-Zuid in Breda opnieuw ingericht. Anders dan gebruikelijk is, wilde de gemeente dit samen met de beoogde gebruikers doen: de wijkbewoners en professionele partners in de wijk. Wijkavontuur Hoge Vucht, een platform waarin de wijkbewoners zijn vertegenwoordigd, was hierin een belangrijke partner. Als lid van de regiegroep is Green&So gevraagd om de verbinding met bewoners en professionals mee tot stand te brengen. In najaar 2014 en voorjaar 2015 leidde Green&So in nauwe samenwerking met het ontwerpteam van de gemeente een aantal bijeenkomsten voor alle gebruikers, waaronder het ontwerpatelier en kinderateliers. Bewoners zijn in diverse bijeenkomsten, onder meer in het park zelf, uitgenodigd om mee te denken en het ontwerp te komen bekijken.

Vervolgens werkte Green&So samen met tal van wijkpartners aan een gezamenlijke programmering in het park voor en door wijkbewoners en professionals. Juist ook in de periode waarin voor de bewoners nog niets zichtbaars gebeurde, werd door middel van activiteiten in het park de betrokkenheid vast gehouden. Daarnaast werd toegewerkt naar een structurele programmering vanaf de opening van het park (voorjaar 2017).

Vakblad Groen - 'Succesvolle buurtparticipatie doe je zo'

wijkpark op Youtube

https://www.gezondin.nu/thema/fysieke-omgeving/praktijkvoorbeelden/268-buurtpark-in-breda

Green&So werkte in dit project samen met een groot aantal partners: Wijkavontuur Hoge Vucht, gemeente Breda, Grote Broer en Grote Zus, Social Work Breda, ONS Coöperatief, ONS paramedisch centrum, AlleeWonen, basisschool De Fontein, e.a. Opdrachtgever zijn gemeente Breda en Wijkavontuur Hoge Vucht.