Johannes Vermeerstraat 4
5062 LS Oisterwijk
T. 013 59 02 827
info@greenandso.nl

De Bruistuin: een wijk-gezondheidstuin, Arnhem

Green&So verzorgt projectcoördinatie/procesadvies en maakte het tuinontwerp voor de Bruistuin, een wijk-gezondheidstuin in Arnhem. Deze tuin ligt rondom het Bruishuis in de wijk Malburgen, en is een tuin voor en door álle wijkbewoners. Onderdeel van het project is een onderzoek naar het effect van de tuin op de gezondheid van met name allochtone gezinnen. De tuin draagt op 3 manieren bij aan betere gezondheid: 'gezonde voeding', 'gezond bewegen' en 'gezond ontmoeten'. Hiertoe wordt samen met wijkpartners een (gezondheids-)programma opgezet dat verbinding heeft met de tuin: sport, spel en bewegen, gezonde voeding, kookworkshops, groenten verbouwen, het gebruik van kruiden, etc. 
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMW en wordt uitgevoerd in samenwerking met het Louis Bolk Insitituut, Volkshuisvesting Arnhem, Rijnstad, Seinpost, RadarAdvies, gemeente Arnhem en diverse lokale welzijns- en gezondheidsorganisaties. 

Wijkbewoners zijn gedurende het gehele proces actief bij het project betrokken. In december 2011 zijn ontwerpateliers voor kinderen en volwassenen gehouden, het ontwerp werd in januari 2012 gepresenteerd. In maart en april is de tuin aangelegd. De officiële opening van de tuin vond plaats op 11 mei 2012.
Een werkgroep Bruistuin, waarin ook een groot aantal bewoners zitten, draagt zorg voor de programmering van de tuin.

Artikel in Aedesmagazine aug 2012:
Klik hier

Artikel in De Gelderlander:
Bruistuin Malburgen begint al vorm te krijgen


Filmpjes van Tienertake over de tuin:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zVbbpozhDpA
http://www.youtube.com/watch?v=ciswDxfaFNk&feature=player_embedded

Verslag van RTV Arnhem van de opening op 11 mei:
http://www.rtv-arnhem.nl/video?clipcode=1csMri1Py4cRgwT1SRj1FQ==&title=Opening Bruistuin in Malbergen&domain_name=rtvarnhem&url=http://www.rtv-arnhem.nl/