Johannes Vermeerstraat 4
5062 LS Oisterwijk
T. 013 59 02 827
info@greenandso.nl

Profiel > Jacqueline van der Lubbe

Jacqueline van der Lubbe is het gezicht achter Green&So. Kenmerkend is haar multidisciplinaire achtergrond: tuinontwerp én een ruime ervaring in de sociale sector. Omdat Jacqueline zowel de taal van de sociale als die van de groene sector spreekt, weet zij de brug tussen beide te slaan. Green&So is breed inzetbaar: voor projectmanagement, procesadvies en/of ontwerp van buitenruimte.

Vanuit haar mensgerichte aanpak en betrokkenheid enthousiasmeert Jacqueline mensen in de organisatie en vergroot daarmee de kans om projecten te laten slagen. Zij legt de relatie tussen professionals van gemeente, woningbouwcorporaties en maatschappelijke instellingen maar ook bedrijven en burgers worden waar nodig actief betrokken. Met haar sterke communicatieve vaardigheden kan zij helder overbrengen wat de bedoeling is en bevordert daarmee een effectieve samenwerking binnen en tussen organisaties.
 

sociale sector

Jacqueline was ruim twintig jaar werkzaam in de sector van de sociale zekerheid. Als senior adviseur heeft zij gedurende tien jaar bij een groot aantal gemeenten ervaring opgedaan met projecten rondom sociale vraagstukken. Veel projecten waren gericht op het stimuleren van participatie en re-integratie van kwetsbare groepen, zoals het opzetten van een actieve werkgeversbenadering en het opzetten van ‘activeringscentra’. In de gemeenschapstuinen die zij mede tot stand heeft gebracht, is ‘groen’ als specifiek instrument ingezet om dit doel te realiseren.

tuinontwerp

In haar tuinontwerpen weet zij de wensen en ideeën van de gebruikers goed te vertalen naar een krachtig ontwerp. Zij past daarbij niet één stijl toe, maar kijkt goed naar wat past bij de omgeving. Zij houdt van duidelijke lijnen, maar zonder dat dit ten koste gaat van de spanning en speelsheid van het ontwerp. De ‘eetbare tuin’ is een terugkerend thema in haar ontwerpen.

Indien u een uitgebreider CV wenst te ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Green&So.